Terugroepactie Ice Cream Factory Fruit Wave & Fruit Peak ijsjes

De bedrijven Udea en Ekoplaza melden dat fabrikant Ice Cream Factory een terugroepactie is gestart van de producten Fruit Wave en Fruit Peak ijsjes. In de producten zijn grondstoffen verwerkt met te veel resten van de stof Ethyleenoxide.

Melding terugroepactie Ice Cream Factory Fruit Wave & Fruit Peak ijsjesDe terugroepactie geldt voor de volgende batches van de producten Fruit Peak en Fruit Wave van Ice Cream Factory:

  • Fruit Wave: THT datums 03-03-2023 en 06-04-2023
  • Fruit Peak: THT datums 02-03-2023 en 05-04-2023

In deze ijsjes zijn grondstoffen verwerkt waarin te veel resten Ethyleenoxide zijn aangetroffen. Deze stof mag in de EU niet gebruikt worden als gewasbeschermingsmiddel omdat de stof als kankerverwekkend is aangemerkt.

Het eten van producten met resten ethyleenoxide vormt geen acuut gevaar, maar langdurige inname van Ethyleenoxide kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid. De fabrikant is daarom gestart met deze terugroepactie.

Heeft u de Fruit Wave en/of Fruit Peak ijsjes gekocht? Eet deze dan niet (meer). U kunt het product terugbrengen naar de winkel, waar u het aankoopbedrag retour krijgt.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Fruit Wave en Fruit Peak ijsjes door Ice Cream Factory? Neem dan contact op met Udea via het e-mailadres info@udea.nl.

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen vanwege te veel (resten) ethyleenoxide in de producten of de grondstoffen. Alle terugroepacties die hierover geplaatst zijn op Productwaarschuwing.nl kunt u terugvinden op onze verzamelpagina.

Bron: Ekoplaza, 2 oktober 2021