Terugroepactie Decathlon Tribord zeilreddingsvest

Sportwinkelketen Decathlon is een terugroepactie gestart voor een zeilreddingsvest van het merk Tribord. Het is mogelijk dat bij een val van boord het harnas van het reddingsvest breekt.

Melding terugroepactie Decathlon Tribord zeilreddingsvestBij deze terugroepactie gaat het om het Tribord reddingsvest voor zeilen type LJ 150N AIR met productcode 8641609. De reddingsvesten die onder deze terugroepactie vallen zijn verkocht tussen 12 april 2021 en 27 augustus 2021.

Uit onderzoek is gebleken dat er een risico bestaat dat het harnas breekt als de drager overboord slaat. Hoewel het probleem geen invloed heeft op het drijfvermogen van het reddingsvest, kan de drager mogelijk niet langer aan de boot bevestigd zijn, en dat kan gevaarlijk zijn.

Als u dit reddingsvest van het merk Tribord heeft gekocht in de genoemde periode, gebruik het reddingsvest dan niet meer, en breng het product terug naar een filiaal van Decathlon. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Als u meer wilt weten over deze terugroepactie van Tribord zeilreddingsvesten door Decathlon dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van Decathlon via telefoonnummer 085 – 000 36 37. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00u tot 16.00u.

Bron: Decathlon, 31 oktober 2021