Terugroepactie Boerderijs Regenboog IJsjes

Fabrikant Boerderijs heeft besloten tot een terugroepactie van Boerderijs Regenboog IJsjes. In de ijsjes kunnen sporen ethyleenoxide aanwezig zijn.

Melding terugroepactie Boerderijs Regenboog IJsjesDe terugroepactie geldt voor de Boerderijs Regenboog IJsjes met batchcode 1061008 en de houdbaarheidsdatums 02-03-2023 en 03-03-2023.

In deze twee batches van de Regenboog IJsjes kunnen sporen van het gewasbeschermingsmiddel ethyleenoxide aanwezig zijn. Deze zijn aangetroffen in één van de ingrediënten (guargom).

Ethyleenoxide mag in de EU niet als gewasbeschermingsmiddel gebruikt worden omdat de stof als kankerwekkend is aangemerkt.

Het eten van producten met resten ethyleenoxide is niet direct gevaarlijk, maar bij langdurige blootstelling aan de stof is er wel en gezondheidsrisico. Dat is ook  de reden dat dit product wordt teruggeroepen.

Heeft u de Boerderijs Regenboog IJsjes gekocht en heeft de verpakking de genoemde batchcode en houdbaarheidsdatum? Eet de ijsjes dan niet (meer) op. U kunt ze terugbrengen naar de winkel waar u deze heeft gekocht, het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Boerderijs Regenboog IJsjes? Neem dan contact op met Boerderijs via verkoop@boerderijs.nl.

In 2o2o en 2021 zijn er veel producten teruggeroepen vanwege de aanwezigheid van het kankerverwekkende ethyleenoxide in de producten of in de grondstoffen van die producten. Alle terugroepacties die daarover geplaatst zijn op Productwaarschuwing.nl kunt u terugvinden op onze speciale verzamelpagina.

Bron: Boerderijs, Odin, 6 oktober 2021