Terugroepactie Albert Heijn AH Bio bosfruit ijsjes

Supermarktketen Albert Heijn is een terugroepactie gestart voor de AH Bio Bosfruit IJsjes. In de ijsjes kunnen resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide zitten.

Melding terugroepactie Albert Heijn AH Bio bosfruit ijsjesDe terugroepactie geldt voor de AH Bio Bosfruit IJsjes met houdbaarheidsdatum 01-03-2023.

In deze ijsjes zijn mogelijk sporen Ethyleenoxide aanwezig. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel verboden in de EU omdat de stof geldt als kankerverwekkend.

Het eten van producten met resten Ethyleenoxide vormt geen direct gevaar voor de gezondheid. Als men deze stof echter in grote hoeveelheden en/of langere tijd binnen krijgt dan is er wel een gezondheidsrisico. Om deze reden heeft Albert Heijn dan ook besloten om een terugroepactie te starten voor dit product.

Heeft u de AH Bio Bosfruit IJsjes gekocht, en hebben deze de genoemde houdbaarheidsdatum? Eet deze dan niet (meer). U kunt het product terugbrengen naar een filiaal van Albert Heijn. Het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van AH Bio Bosfruit IJsjes door Albert Heijn? Neem dan contact op met de supermarktketen via de contactinformatie op de website van Albert Heijn.

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen vanwege resten ethyleenoxide in de producten of in grondstoffen. Alle terugroepacties die geplaatst zijn op Productwaarschuwing.nl kunt u terugvinden op onze verzamelpagina op de website.

Bron: Albert Heijn, 1 oktober 2021