Terugroepactie Purasana voedingssupplementen

Gezondheidswinkelketen Holland & Barrett meldt dat fabrikant Purasana een aantal voedingssupplementen terugroept. In de supplementen is te veel Ethyleenoxide aangetroffen.

Melding terugroepactie Purasana voedingssupplementenDe terugroepactie geldt voor de volgende drie producten van Purasana:

  • Purasana Heermoes met batchnummer 95329 en THT-datum 30.06.24,
  • Purasana Venkel met batchnummer 95327 en THT-datum 30.07.24,
  • Purasana Ginkgo Biloba met batchnummer 95340 en THT-datum 30.07.24

Deze producten zijn bij Holland & Barrett zowel in de winkel als in de webshop verkocht.

In de producten is te veel ethyleenoxide aangetroffen. Deze stof is als gewasbeschermingsmiddel in de EU verboden omdat de stof kankerverwekkend is.

Bij incidentele inname van te veel resten ethyleenoxide is er geen gevaar, maar langdurige inname van deze stof kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid. De producten worden om deze reden teruggeroepen.

Heeft u deze producten gekocht en hebben zij de gemelde batchcode en THT-datum? Gebruik de producten dan niet (meer). U kunt het product terugbrengen naar de winkel, ook als het product al aangebroken is. Het aankoopbedrag krijgt u terug.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Purasana voedingssupplementen door Holland & Barrett? Neem dan contact op met de klantenservice van de keten. De contactgegevens vindt u op de website van Holland & Barrett.

In 2020 en 2021 zijn veel producten teruggeroepen omdat er te veel resten ethyleenoxide in de producten, of de grondstoffen, zaten. Alle terugroepacties die wij hierover geplaatst hebben vindt u terug op deze pagina van Productwaarschuwing.nl.

Bron: Holland & Barrett, 28 september 2021