Terugroepactie Cellics Cell Elixer Limitless

Leverancier Skin Health Company is een terugroepactie gestart voor het product Cellics Cell Elixer Limitless. In het product is een grondstof gebruikt met te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide.

Melding terugroepactie Cellics Cell Elixer LimitlessDe terugroepactie betreft de Cellics Cell Elixer in verpakking 835 gram met EAN code  8719326130484 en houdbaarheidsdatum 05-2023 en batchnummer L-2378.

In deze productiebatch is een grondstof verwerkt waarin te veel resten van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide zitten. Dat middel is in de EU niet toegestaan als gewasbeschermingsmiddel omdat de stof kankerverwekkend is.

Hoewel er geen acuut gevaar is voor de gezondheid, bestaat er risico op gezondheidsschade als producten met resten ethyleenoxide langdurig worden gebruikt.

Heeft u deze verpakkingen Cellics Cell Elixer? Gebruik deze dan niet (meer) om het risico op inname van ethyleenoxide te verminderen.

U kunt het product terugsturen naar Skin Health Company, ook als u het product in een fysieke winkel heeft gekocht. Doe bij de verpakking(en) een briefje met daarop de volgende gegevens:

  • Naam
  • Adres
  • Postcode en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • Vermelding waar u het product heeft gekocht

Via de link https://cellics.shipping-portal.com/rp/ kunt u uw product dat terugsturen. Bij de track&trace code kunt u de track&trace code van uw laatste bestelling invoeren. Als u deze niet meer heeft, dan kunt u contact opnemen met Skin Health Company zodat ze deze gegevens voor u op kunnen zoeken. Dat kan via telefoonnummer 0499 – 210 000 of per e-mail via info@cellics.nl.

Vervolgens kunt u het pakket terugsturen naar

Skin Health Company
Molenwei 2
5683DZ Best

Wilt u meer weten over deze terugroepactie? Neem dan contact op met Skin Health Company via telefoonnummer 0499 – 210 000 of per e-mail via info@cellics.nl.

In 2020 en 2021 zijn er veel producten teruggeroepen omdat er te veel (resten van) ethyleenoxide in zitten of grondstoffen met te veel resten ethyleenoxide in verwerkt zijn. Een overzicht van alle terugroepacties die gepubliceerd zijn op Productwaarschuwing.nl vindt u op onze verzamelpagina.

Bron: Skin Health Company, Cellics, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 31 augustus 2021