Terugroepactie Albert Heijn AH Bagels Sesam

UPDATE! Supermarktketen Albert Heijn is een terugroepactie gestart voor de AH Bagels Sesam. Uit controle is gebleken dat op het gebruikte sesamzaad een te grote hoeveelheid restanten van gewasbeschermingsmiddelen (ethyleenoxide) zit.

Terugroepactie AH Bagels met sesamzaadTerugroepactie AH Bagels met sesamzaad (Update) De terugroepactie geldt voor de AH Bagels Sesam in verpakking 4 stuks, 340 gram die bedoeld zijn om thuis af te bakken. De terugroepactie geldt voor verpakkingen met ALLE houdbaarheidsdata.

Deze melding is op 24 september 2020 geüpdatet en de terugroepactie geldt nu voor alle verpakkingen en niet meer voor drie specifieke houdbaarheidsdata.

Op het sesamzaad dat gebruikt is voor deze bagels is een te grote hoeveelheid restanten van een gewasbeschermingsmiddel aangetroffen, ethyleenoxide. Deze stof is aangemerkt als kankerverwekkend. Als u deze bagels gekocht heeft, dan wordt u dringend verzocht deze bagels niet te eten.

U kunt verpakkingen met deze bagels terugbrengen naar een filiaal van Albert Heijn. Het aankoopbedrag krijgt u retour.

Voor meer informatie over de terugroepactie van AH Bagels Sesam kunt u contact opnemen met de klantenservice van Albert Heijn via www.ah.nl/klantenservice.

Een overzicht van alle terugroepacties vanwege ethyleenoxide in sesam vindt u op deze pagina.

Bron: Albert Heijn, 22 september 2020
Albert Heijn, update 24 september 2020,
correctie tekst over houdbaarheidsdatums, 25 september 2020