Terugroepactie diverse merken vleeswaren

[Laatste update: 7 oktober 2019, 20.35u] Leverancier Offerman heeft besloten om alle vleeswaren uit één productielocatie terug te roepen. Deze vleeswaren zijn mogelijk besmet met de Listeria bacterie. Het eten van producten die besmet zijn met de Listeria bacterie kan ernstige risico’s vormen voor de gezondheid.

Deze terugroepactie komt als aanvulling op de terugroepacties van Jumbo, ALDI, Sligro, Versunie en SPAR. Deze uitbreiding van de terugroepactie betreft veel aanvullende merken en producten. Deze zijn zowel verkocht in supermarkten als bij groothandels. Van een aantal producten is bekend waar ze zijn verkocht, maar niet bij alle. Het gaat in ieder geval om producten van deze merken:

  • Anur
  • Wahid
  • Kraak-Vers
  • FairBeleg
  • Freshly

De producten van het merk Wahid zijn in ieder geval verkocht bij Albert Heijn, VomarDEEN supermarkten, Jan Linders, COOP, DEKAMarkt, Dirk en in een deel van de winkels van Hoogvliet.

Heeft u één of meerdere producten in huis, dan raden wij u aan om deze te controleren aan de hand van twee lijsten, die zijn vrijgegeven door de producent.

In deze lijst vindt u voornamelijk producten van de merken FairBeleg, Freshly en Kraak-Vers. Als u deze producten heeft, controleer dan de EAN code op de verpakking en de houdbaarheidsdatum.

Producten van de merken Anur, Wahid – en nog een beperkt aantal Kraak-Vers, FairBeleg en Freshly producten – vindt u in deze lijst. Heeft u die producten gekocht, controleer dan de EAN code, de THT-datum èn het EG nummer om te bepalen of het product mogelijk besmet is met Listeria. Dit EG nummer vindt u op het etiket, in een ovaal met de tekst NL 429 EG of NL214850 EG (zie ook het voorbeeldetiket, klik op de afbeelding voor een grotere versie).

Heeft een product dat op deze lijsten staat, met overeenkomende EAN code, THT-datum en (in sommige gevallen) EG-nummer? Dan raden wij u aan om het product niet te eten, en het terug te brengen naar de winkel waar u het gekocht heeft.

Het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit geldt met name voor mensen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen.

Heeft u één of meer van deze vleeswaren gegeten en heeft u daarna gezondheidsklachten gekregen, raadpleeg dan direct uw huisarts.

In het geval dat er meer informatie komt over de verkooppunten, dan zal deze informatie bijgewerkt worden.

Wilt u meer informatie over deze terugroepactie van vleeswaren door leverancier Offerman? Neem dan contact op met de klantenservice van uw supermarkt of groothandel.

Update 7 oktober: Offerman heeft een alfabetische totaallijst gepubliceerd met de hier vermelde merken.

Bron: Offerman, 5 oktober 2019,
Offerman, 6 oktober 2019, DEEN, 6 0ktober 2019, Hoogvliet, Jan Linders, Vomar, Albert Heijn, 6 oktober 2019,
Offerman 7 oktober 2019, COOP, DEKAMarkt, Dirk 7 oktober 2019