Veiligheidswaarschuwing Britax Römer Jockey² Comfort gordelsluiting

Fabrikant Britax Römer heeft besloten tot een omruilactie van de gordelsluiting van de JOCKEY² COMFORT fietsstoeltjes. Het is gebleken dat de twee-fasen sluiting door kinderen kan worden omzeild. Het kind kan daardoor ongemerkt de sluiting losmaken terwijl het naar buiten leunt, en daardoor in sommige gevallen uit het stoeltje kan vallen. Dit kan leiden tot ernstig letsel.

Na onderzoek heeft de fabrikant de mogelijke oorzaak vastgesteld en een herziene versie geproduceerd. Deze is sinds half juni 2018 leverbaar. In deze versie is het niet mogelijk de twee-fasen sluiting te omzeilen. Alle nieuwe fietsstoeltjes worden met deze nieuwe sluiting uitgeleverd. Op de deze site kunt u controleren of u nog een oude versie heeft (uitgeleverd sinds januari 2018).

Als uw gordelsluiting de oude versie blijkt te zijn, dan kunt u via deze site ook kostenloos een nieuwe gordelset aanvragen.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing kunt u contact opnemen met Britax Römer via het e-mail adres jockey-check@britax.com.

Bron: Britax Römer, 17 augustus 2018