Terughaalactie IKEA ELGA FENSTAD schuifdeur

recall_ikea_elga-fenstadIKEA verzoekt klanten die een Elga Fenstad schuifdeur met spiegelglas gekocht hebben, om het leveranciernummer te controleren. Als dit nummer 12650 is, wordt u verzocht contact op te nemen met IKEA via het gratis telefoonnummer 0800 – 453 2649.

IKEA heeft meldingen ontvangen waarbij de spiegel is losgeraakt en is gevallen. Het gewicht van de spiegel in combinatie met de kans van het breken van de spiegel kan gevaarlijke situaties opleveren voor de gebruiker. Bij een van de meldingen was er sprake van letsel.

De Elga Fenstad deur met spiegel wordt geleverd door drie verschillende leveranciers. Het probleem doet zich alleen voor bij de leverancier waarvan het nummer 12650 is. Het leveranciernummer vindt u op de achterkant van de deur, onderaan, samen met de tekst ‘Made in Sweden’.

Mocht u een deur hebben van deze leverancier, dan kunt u via het eerder vermelde telefoonnummer contact opnemen met IKEA om instructies te krijgen hoe u gratis een vervangende deur krijgt. Op de website van IKEA kunt u meer informatie vinden over deze terughaalactie.

Bron: De Telegraaf, 23 september 2011