Terughaalactie Ouwehand en Vismarine gerookte haringfilets

recall_ouwehand_haringfiletsVisverwerker Ouwehand roept vacuüm verpakte haringfilets van de merken Ouwehand en Vismarine terug. De hoeveelheid bacteriën in deze producten overschrijden de norm.

De terughaalactie betreft vacuümverpakte gerookte haringfilet van het merk Ouwehand met een blauwgroen etiket met het opschrift ‘haring-filet (brado’s) lichtgerookt’ en van het merk Vismarine met een licht- en donkerblauw etiket met het opschrift ‘Gerookte haringfilet brado’s’. Op beide etiketten vindt u een cirkel met het EG-nummer NL 6635. Het gaat om producten met de houdbaarheidsdatum 07-11-2007 of eerder.

Heeft u één van deze producten gekocht, dan wordt u dringend verzocht deze niet te gebruiken omdat het opeten van deze haringfilets kan leiden tot gezondheidsklachten, met name bij mensen met een verlaagd immuunsysteem, ouderen en zwangere vrouwen.

U kunt de inhoud van de verpakking weggooien en vervolgens het etiket met de streepjescode èn de houdbaarheidsdatum sturen naar Koninklijke Ouwehand. U krijgt dan het aankoopbedrag retour. U kunt het etiket, samen met uw naam, adres, postcode, woonplaats en bank- of gironummer sturen naar:

Koninklijke Ouwehand
Antwoordnummer 14007
2220 VB Katwijk

Een postzegel is niet nodig.

Ouwehand benadrukt dat deze productwaarschuwing alleen betrekking heeft op de genoemde verpakkingen. Alle andere producten voldoen aan de kwaliteitseisen.

Bron: Koninklijke Ouwehand, 13 oktober 2007
Metro, 15 oktober 2007