Terughaalactie diverse vleeswaren Albert Heijn

ahvleeswarenAlbert Heijn heeft besloten om met onmiddellijke ingang dertien varianten verpakte, gesneden vleeswaren uit de winkels te halen. Het betreft verschillende verpakkingen van AH Chorizo, AH Filet d’Ardenne, AH Griekse runderfilet, AH Yorkham gegrild, AH Blik boterhamworst, AH Ardenner Kiprollade, AH Kempische ham, AH Gegrilde Knusperham en Gebraden gehakt. Alleen consumenten met een voedselallergie of -intolerantie worden geadviseerd het product niet te consumeren.

Consumptie van de betreffende producten kan uitsluitend schadelijk voor de gezondheid zijn voor klanten met een koemelk-, soja-, ei-, selderij- en mosterdallergie of een gluten- danwel lactose-intolerantie. Deze klanten wordt dringend verzocht het product niet te consumeren. Alle andere klanten kunnen het product wel gewoon consumeren.

Reden voor deze maatregel is dat de etikettering van de allergie-informatie op de betreffende producten onjuist kan zijn. Zo kan er onjuiste allergie-informatie met betrekking tot koemelkeiwit, soja, ei, selderij, mosterd, gluten en lactose staan vermeld. Op de achterkant van de verpakking van deze producten kan bovendien ten onrechte een koemelk- of glutenvrij-icoon staan.

Klanten die het product terugbrengen naar de winkel, ontvangen het aankoopbedrag retour.

Als u meer informatie wilt over deze waarschuwing dan kunt u contact opnemen met de Albert Heijn Servicelijn op nummer 0800 – 03 05 (gratis).

Bron: Metro, 5 januari 2006
Albert Heijn, 6 januari 2006
Consumentenbond, 6 januari 2006